H ιστορία αυτής της ταβέρνας ξεκινά από το έτος 1954. Ήταν τότε που ο παππούς Βασίλης Κολοβός γνωστός με το παρατσούκλι τάκα-τάκα δημιούργησε αυτή τη γωνιά που πρόσφερε στους λίγους φίλους-πελάτες λιτά φαγητά όπως τσίρους, σαρδέλες, ελιές, φέτα, κεφτεδάκια και χαλβά για επιδόρπιο... ιδιαίτερο γραφικό χαρακτηριστικό ο λογαριασμός πάνω στη λαδόκολα του τραπεζιού.
Το 1957, μπαίνει στη δουλειά ο γιός του Γεώργιος Κολοβός με το ίδιο κέφι και μεράκι. Η φήμη της ταβέρνας φθάνει σιγά σιγά πέρα από τα όρια της Αγίας Παρασκευής και πάντοτε με τους καθαρούς και εκλεκτούς μεζέδες και το παραδοσιακό καλό κρασί, άρχισε να προσελκύει φίλους και πελάτες από άλλες μακρινές γειτονιές και συνοικίες.
Η είσοδος της τρίτης γενιάς, του Βασίλη και της Θεοδώρας παιδιά του Γιώργου γίνεται δυναμικά όπως ταιριάζει σε νέους ανθρώπους. Επιχειρούν ριζική ανακαίνιση της ταβέρνας το 1998, με εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Δημιουργούν ζεστούς χώρους δίπλα στα παλιά βαρέλια και το αναμμένο τζάκι όπου όλοι οι φίλοι και πελάτες απολαμβάνουν όπως και παλιά την πατροπαράδοτη φιλοξενία τις ποικιλίες των καθαρών μεζέδων και το ονομαστό κρασί του Κολοβού.
Το φθινόπωρο του 2011, λίγες καινούργιες πινελιές με ζεστά χρώματα μαζί με παλιά ξεθωριασμένα αντικείμενα από το σεντούκι του παππού Βασίλη ζωντανεύουν μνήμες της παλιάς Αθήνας. Η ξύλινη πόρτα που οδηγεί από τον καταπράσινο κήπο στο υπόγειο της παλιάς ταβέρνας της Αθήνας κρύβει το χειμώνα κάθε Παρασκευή και Σάββατο δίπλα από το τζάκι, ότι πιο αυθεντικό στο ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι και στο κρασί.
Website