Διάγνωση Γαστρεντερολογικών Παθήσεων, Γαστροσκόπηση ή Κολονοσκόπηση, στα Πολυιατρεία REGEN Χολαργού

More Views

Δείτε την Προσφορά 

Δείτε την Προσφορά

 • 10€ από 50€ για Eπίσκεψη σε Ιατρό & Κλινική Διάγνωση Γαστρεντερολογικών Παθήσεων
 • 115€ από 170€ για 1 Γαστροσκόπηση
 • 115€ από 170€ για 1 Κολονοσκόπηση
 • Σε περίπτωση πραγματοποίησης βιοψίας το κόστος είναι 30€, πληρωτέα στα Regen Χολαργού
 • Ισχύει αποκλειστικά στα Regen Χολαργού, Λεωφ. Μεσογείων 226
Γαστεντερολογικό Τμήμα Regen
Στο πλήρως εξοπλισμένο και άρτια επανδρωμένο Γαστρεντερολογικό Τμήμα της REGEN διενεργούνται με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς πόνο όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και θεραπείες, για τον εντοπισμό και την αντιμετώπιση κάθε γαστρεντερολογικού προβλήματος με τις πλέον εξελιγμένες τεχνικές και τα πιο σύγχρονα μηχανήματα.

Συγκεκριμένα παρέχουμε υπηρεσίες, οι οποίες διαρκώς εμπλουτίζονται. Η Γαστροσκόπηση και η Κολονοσκόπηση αποτελούν διαγνωστικές εξετάσεις της ανώτερου και του κατώτερου πεπτικού σωλήνα αντίστοιχα. Στο Γαστρεντερολογικό Τμήμα της REGEN οι ανωτέρω εξετάσεις πραγματοποιούνται με αυστηρά πρωτόκολλα ενδοσκόπησης με τη χρήση ενδοσκοπίων που ενσωματώνουν τεχνολογία υψηλής ανάλυσης – High Definition, δυνατότητα χρωμοενδοσκόπησης με χρωστικές ουσίες αντίθεσης, μεγεθυντική χρωμοενδοσκόπηση και τεχνολογία εικονικής χρωμοενδοσκόπησης με οπτικό φίλτρο Narrow Band Imaging (NBI) για τη διάγνωση πρώιμων καρκινικών βλαβών του οισοφάγου (οισοφάγος Barrett), του στομάχου (ατροφικής γαστρίτιδας και εντερικής μετάπλασης) και του παχέος εντέρου, όπως είναι οι πολύποδες.

Επίσης πραγματοποιείται πανχρωμοενδοσκόπηση σε Ελκώδη Κολίτιδα (χρόνια φλεγμονώδης νόσος που προσβάλλει αποκλειστικά το παχύ έντερο και συνήθως ακολουθεί μια κλινική πορεία με υφέσεις και εξάρσεις), ενώ στη REGEN οι τεχνικές επεμβατικής ενδοσκόπησης ανώτερου και κατώτερου πεπτικού πραγματοποιούνται με τις πιο σύγχρονες μεθόδους, όπως με ενδοσκοπική αφαίρεση πολυπόδων με EMR, δηλαδή με Ενδοσκοπική Βλεννογόνική Εκτομή με χρήση ηλεκτροδιαθερμίας BOVA, που διαθέτει λειτουργία αυτόματης ρύθμισης έντασης του ηλεκτρικού ρεύματος που χρησιμοποιείται (Endo-cut).

Πρόκειται για τις πιο ασφαλείς και αξιόπιστες νέες τεχνικές της σύγχρονης γαστρεντερολογίας, που κάνουν τις παλαιότερα «τρομακτικές» εξετάσεις της γαστροσκόπησης και της κολονοσκόπησης εξαιρετικά απλές και εύκολες για τον ασθενή.

Γαστροσκόπηση
Πρόκειται για την εξειδικευμένη εξέταση με την οποία ο γιατρός μπορεί να έχει εικόνα του εσωτερικού του οισοφάγου, του στομάχου και του δωδεκαδάκτυλου. Πραγματοποιείται με ένα όργανο που λέγεται γαστροσκόπιο και είναι ένας μακρύς και εξαιρετικά ελαστικός σωλήνας διαμέτρου μόλις λίγων χιλιοστών.

Αυτό το όργανο διαθέτει στην άκρη του μία κάμερα με φως και η εικόνα που καταγράφει μεταφέρεται σε ειδική οθόνη υψηλής ευκρίνειας, ώστε ο γιατρός να μπορεί να δει με λεπτομέρεια το εσωτερικό του άνω πεπτικού συστήματος και να εντοπίσει το όποιο τυχόν πρόβλημα.

Γιατί κάνουμε γαστροσκόπηση;
Θεωρείται μία από τις σπουδαιότερες εξετάσεις της σύγχρονης γαστρεντερολογίας, αφού επιτρέπει τη διάγνωση και τη θεραπεία των περισσότερων παθήσεων του οισοφάγου, του στομάχου και του δωδεκαδακτύλου, όπως οισοφαγίτιδα, οισοφάγος Barrett, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, κιρσοί οισοφάγου, νεοπλασίες οισοφάγου–στομάχου, γαστρίτιδα, πεπτικό–δωδεκαδακτυλικό έλκος, δυσπεψία, κοιλιοκάκη κλπ. Η γαστροσκόπηση προσφέρει την δυνατότητα γρήγορης και ασφαλούς διάγνωσης των παθήσεων αυτών, καθώς και τη δυνατότητα και θεραπευτικής παρέμβασης μέσω του
ενδοσκοπίου.

Ενδείξεις για να πραγματοποιηθεί γαστροσκόπηση μεταξύ άλλων είναι:
 • Αναιμία
 • Ανορεξία, ανεξήγητη απώλεια βάρους
 • Κάψιμο στο στήθος
 • Υποτροπιάζοντες έμετοι ή τάση για εμετό
 • Δυσφαγία, δυσκαταποσία, αίσθημα στάσης του φαγητού στο λαιμό ή στο θώρακα
 • Δυσπεπτικά ενοχλήματα σε άτομα μεγάλης ηλικία
 • Iστορικό γαστρικού καρκίνου στην οικογένεια
 • Ανεξήγητος κοιλιακός πόνος
 • Χρόνια διάρροια
 • Αιμορραγία πεπτικού
Πριν τη γαστροσκόπηση
Ο ασθενής πρέπει να είναι εντελώς νηστικός για τουλάχιστον 8 ώρες, ενώ μπορεί να καταναλώσει νερό μέχρι 3 ώρες πριν την εξέταση. Πρέπει να έχει ενημερώσει το γιατρό του για όποια τυχόν φαρμακευτική αγωγή λαμβάνει, ώστε ο γιατρός να αποφασίσει αν κάποια φάρμακα θα πρέπει να διακοπούν πριν την εξέταση, όπως επίσης και για τυχόν αλλεργίες σε φάρμακα. Είναι καλό ο ασθενής να προσέρχεται για την εξέταση με συνοδό, καθώς δεν θα μπορεί να οδηγήσει μετά τη γαστροσκόπηση.

Κατά τη διάρκεια της γαστροσκόπησης
Ο ασθενής ξαπλώνει στο εξεταστικό κρεββάτι και τοποθετείται ειδικό μηχάνημα για την παρακολούθηση των παλμών του και της οξυγόνωσης του αίματός του. Επίσης τοποθετείται ειδικό περιστόμιο, για να μην έρχεται το γαστροσκόπιο σε επαφή με τα δόντια του ασθενούς. Η εξέταση πραγματοποιείται με τη χορήγηση μέθης από παρόντα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας αναισθησιολόγο. Η όλη διαδικασία δεν διαρκεί περισσότερα από 10-15 λεπτά. Κατά την εξέταση ελέγχεται με τεράστια ακρίβεια το εσωτερικό του οισοφάγου, το στομάχι και ο δωδεκαδάκτυλος, ενώ εάν χρειάζεται, με το ίδιο το ενδοσκόπιο, λαμβάνονται δείγματα για βιοψία.

Μετά τη γαστροσκόπηση
Ο ασθενής ξυπνά λίγα λεπτά αργότερα, όμως παραμένει κάποια ώρα στην ανάνηψη, ώστε να βρίσκεται υπό παρακολούθηση μέχρι να συνέλθει εντελώς. Εν συνεχεία λαμβάνει τις οδηγίες από το γιατρό του και αναχωρεί για το σπίτι.

Κολονοσκόπηση
Πρόκειται για την εξειδικευμένη εξέταση με την οποία ο γιατρός μπορεί να έχει εικόνα του εσωτερικού τοιχώματος του παχέος εντέρου, τμημάτων του λεπτού εντέρου καθώς και του τελικού τμήματος του λεπτού εντέρου. Πραγματοποιείται με τη βοήθεια ενός οργάνου που ονομάζεται κολονοσκόπιο και είναι ένας μακρύς και εξαιρετικά εύκαμπτος σωλήνας διαμέτρου ελαχίστων χιλιοστών, που εισάγεται στον ασθενή από τον πρωκτό και ανεβαίνει. Αυτό το όργανο διαθέτει στην άκρη του μία κάμερα με φως και η εικόνα που καταγράφει μεταφέρεται σε ειδική οθόνη υψηλής ευκρίνειας, ώστε ο γιατρός να μπορεί να δει με λεπτομέρεια το εσωτερικό του εντέρου.

Εναλλακτική Τεχνική με Νερό
Στη REGEN παρέχουμε τη δυνατότητα διενέργεια της κολονοσκόπησης με τη χρήση νερού, γνωστή και ως «υδροκολονοσκόπηση», μέσω ειδικής αντλίας που επιτρέπει πλήρως ανώδυνη ενδοσκόπηση κατώτερου πεπτικού, σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς καν τη χορήγηση καταστολής, και παράλληλα τη καλύτερη επισκόπηση του βλεννογόνου για ανίχνευση πολυπόδων. Η εναλλακτική της χρήσης νερού, αντί της κλασσικής προσέγγισης που απαιτεί «φούσκωμα» του εντέρου με αέρα ή διοξείδιο του άνθρακα, συνοδεύεται από κάποια συγκεκριμένα πλεονεκτήματα, όπως είναι η λιγότερη ή και καθόλου αναλγησία, η δυνατότητα κολονοσκόπησης σε άτομα με πολλές συμφύσεις στην κοιλιακή χώρα μετά από επεμβάσεις, η πιο εύκολη και με λιγότερη αιμορραγία αφαίρεση των πολυπόδων κλπ.

Γιατί κάνουμε κολονοσκόπηση;
Θεωρείται μία από τις σπουδαιότερες εξετάσεις της σύγχρονης γαστρεντερολογίας, αφού επιτρέπει τη διάγνωση και τη θεραπεία των πολλών παθήσεων του κατώτερου πεπτικού σωλήνα, όπως το διαρροϊκό σύνδρομο, η παθολογική δυσκοιλιότητα, οι ιδιοπαθείς φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου, όπως η ελκώδης κολίτιδα και η νόσος Crohn, οι πολύποδες του εντέρου, η εκκολπωμάτωση του εντέρου, οι νεοπλασίες του εντέρου κλπ.

Ενδείξεις για να πραγματοποιηθεί κολονοσκόπηση μεταξύ άλλων είναι:
 • Ηλικία 45–75 ετών για προληπτικούς λόγους
 • Αίμα στα κόπρανα
 • Αλλαγή στις συνήθειες του εντέρου, ξαφνική δυσκοιλιότητα ή διάρροιες που επιμένουν
 • Αναιμία
 • Μακροχρόνιος και αναίτιος κοιλιακός πόνος
 • Οικογενειακό ιστορικό καρκίνου παχέος εντέρου
Πριν την κολονοσκόπηση
Ο ασθενής πρέπει να ακολουθήσει συγκεκριμένες οδηγίες που θα του δοθούν πριν την κολονοσκόπηση, ώστε να μπορεί να πραγματοποιηθεί με επιτυχία και ακρίβεια η εξέταση. Ο σωστός καθαρισμός του εντέρου με συγκεκριμένη δίαιτα και χρήση καθαρτικών τις προηγούμενες της εξέτασης ημέρες είναι απαραίτητος, ώστε τα αποτελέσματα της εξέτασης να είναι αξιόπιστα. Η αυστηρότητα και η μορφή της παραπάνω προετοιμασίας και οι ημέρες που θα διαρκέσει εξαρτώνται από διάφορους παράγοντες, όπως η ηλικία, η κατάσταση της υγείας και οι συνήθειες του ασθενούς.

Επίσης ο ασθενής πρέπει να έχει ενημερώσει το γιατρό του για όποια τυχόν φαρμακευτική αγωγή λαμβάνει, ώστε ο γιατρός να αποφασίσει αν κάποια φάρμακα θα πρέπει να διακοπούν πριν την εξέταση, όπως επίσης και για τυχόν αλλεργίες σε φάρμακα. Είναι καλό ο ασθενής να προσέρχεται για την εξέταση με συνοδό, καθώς δεν θα μπορεί να οδηγήσει μετά την κολονοσκόπηση.

Κατά τη διάρκεια της κολονοσκόπησης
Ο ασθενής ξαπλώνει στο εξεταστικό κρεββάτι και τοποθετείται ειδικό μηχάνημα για την παρακολούθηση των παλμών του και της οξυγόνωσης του αίματός του. Η εξέταση πραγματοποιείται με τη χορήγηση μέθης από παρόντα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας αναισθησιολόγο. Η όλη διαδικασία δεν διαρκεί περισσότερα από 15-20 λεπτά.

Ο γιατρός εισάγει το κολονοσκόπιο από τον πρωκτό και το προωθεί προς τα πάνω μέσα στο παχύ έντερο και μέχρι 20 περίπου εκατοστά στο λεπτό έντερο. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης μπορούν να ληφθούν δείγματα για βιοψία, καθώς και να ανευρεθούν πολύποδες, δηλαδή προκαρκινικές αλλοιώσεις στο τοίχωμα του εντέρου, οι οποίοι μπορεί να αφαιρεθούν επί τόπου.


REGEN

Είναι κοινός τόπος πλέον στη σύγχρονη ιατρική κοινότητα και σε παγκόσμιο επίπεδο πως δεν υπάρχει μία σωστή λύση για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά ένας συνδυασμός λύσεων για κάθε συνδυασμό προβλημάτων. Ο άνθρωπος δεν είναι «σπασμένος» σε τμήματα, αλλά ένα συνολικό «όλον» και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Το σώμα και το πνεύμα του, η υγεία και η εικόνα του, η εσωτερική και εξωτερική ισορροπία του, δεν είναι ξεχωριστά κομμάτια, αλλά ένα αδιάσπαστο σύνολο, που όταν νοσεί, νοσεί ολόκληρο. Γι’ αυτό ακριβώς η σύγχρονη επιστήμη πιστεύει πως η ομορφιά, η υγεία, η αρμονία και η ευεξία είναι στοιχεία αλληλένδετα, που υποστηρίζουν και υπηρετούν το ένα το άλλο.

Στα πλαίσια αυτά και στην προσπάθεια να έρθει σήμερα στην Ελλάδα το «αύριο» των παγκόσμιων ιατρικών εξελίξεων δημιουργήθηκε η REGEN, μία πολυκλινική που συγκεντρώνει κάτω από την ίδια στέγη καταξιωμένους επιστήμονες κάθε ειδικότητας, μηχανήματα και διαγνωστικά τεστ τελευταίας τεχνολογίας και τις πιο σύγχρονες και εξειδικευμένες θεραπείες και πρωτόκολλα, ώστε να μπορεί να υπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το χρυσό τρίπτυχο: Πρόληψη – Αναγέννηση – Αντιγήρανση.

Στη REGEN θα σας βοηθήσουν να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.

Για την σωστή λειτουργία της ιστοσελίδας μας χρησιμοποιούμε cookies. Μάθε περισσότερα