Μοναδική Εμπειρία για Παιδιά: Μπείτε Μαζί τους στην "Εποχή των Δεινοσαύρων", στο Πάρκο Δεινοσαύρων-Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας

More Views

Δείτε την Προσφορά 

Δείτε την Προσφορά

  • 3€ από 4€ για Είσοδο 1 Ενήλικα ή 1 Παιδιού (Καθημερινές-Σάββατο)
  • 4€ από 6€ για Είσοδο 1 Ενήλικα ή 1 Παιδιού (Κυριακές)
Η Είσοδος Περιλαμβάνει:
  • Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα/Ξενάγηση "Η Εποχή των Δεινοσαύρων", από επιστημονικά εξειδικευμένο προσωπικό διάρκειας 55'
  • Πρόγραμμα Ξεναγήσεων: Σάββατο 1 ξενάγηση στις 12:00 / Κυριακή 2 ξεναγήσεις στις 11:00 & 13:30
  • Συμμετοχή στα Βιωματικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα της ημέρας. Δείτε «εδώ» το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων και των Βιωματικών Προγραμμάτων του Πάρκου (Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα "Τρυγοπάτι" κάθε Κυριακή στις 12:00)
  • Ελεύθερη πρόσβαση στο Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας συνολικής έκτασης 7.500 τμ (σε περίπτωση που το τρενάκι είναι διαθέσιμο και το παιδί σας θέλει, μπορεί να επιβιβαστεί και να ξεναγηθεί για περίπου 10' με τον «ΤΡΕΧΑΛΑ», το Παραδοσιακό Τρενάκι του Πάρκου με επιπλέον χρέωση 2€/άτομο)
  • Το Πάρκο διαθέτει χώρους όπου μπορείτε να κάνετε πικ νικ καθώς και αναψυκτήριο για καφέ, χυμούς και σνακ
Περιήγηση στους Χώρους του Πάρκου
Επίσκεψη στο μικρό, παραδοσιακό Χωριουδάκι του Πάρκου και περιήγηση στα στενά του δρομάκια, για ένα ταξίδι στον χρόνο. Περιλαμβάνεται περίπατος στους βιολογικούς Αμπελώνες του Πάρκου, πέρασμα από τα παραδοσιακά Πέτρινα Πατητήρια, τις Ξύλινες Στροφιλιές, τη Μηχανή Διαλογής Σταφίδας, το Κελάρι…Στη συνέχεια, ακολουθεί βόλτα στον Ελαιώνα του Πάρκου και έπειτα στα τρία παραδοσιακά Ελαιοτριβεία, Περιήγηση στο Σιτοβολώνα του Πάρκου, όπου, αν είστε τυχεροί, την κατάλληλη εποχή θα παρακολουθήσετε τον Θερισμό με τα παραδοσιακά Δρεπάνια και τις Παλαμαριές, έπειτα γνωριμία με τη Μαγδάλω, την υπομονετική Γαϊδουρίτσα, που περιμένει να αλωνίσει στο Πέτρινο Αλώνι και τέλος…επίσκεψη στον κυρ-Φάνη, τον καλόκαρδο Μυλωνά… στο Νερόμυλό του Χωριού.

"Η Εποχή των Δεινοσαύρων"
Όλα τα εκθέματα είναι πιστές αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος υπό την επιστημονική επίβλεψη του Παλαιοντολόγου Γεωργίου Γεωργαλή, συνεργάτη του Α.Π.Θ. και άλλων Ευρωπαϊκών πανεπιστημίων. Πλήθος εντυπωσιακών ζώων κοσμούν την έκθεση, καλύπτοντας όλες τις σημαντικές στιγμές της εξέλιξης της Ζωής στον Πλανήτη μας. Κύριος σκοπός είναι η προσπάθεια αφύπνισης της οικολογικής συνείδησης. Για το λόγο αυτό η έκθεση περιλαμβάνει και ζώα που ζουν σήμερα στη γη αλλά κινδυνεύουν με εξαφάνιση! Η γνώση της εξέλιξης της ζωής και της διαμόρφωσης της σύγχρονης Βιοποικιλότητας είναι απαραίτητη για την βαθύτερη κατανόηση του παρελθόντος, μα και την ενίσχυση και διαφύλαξη της οικολογικής και περιβαλλοντικής συνείδησης. Η ξενάγηση γίνεται από επιστημονικά εξειδικευμένο προσωπικό και η διάρκεια της είναι 55'

Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας
To Πάρκο διαθέτει χώρους στο “Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας”, το οποίο είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών, διαμορφωμένο σαν ένα Χωριουδάκι και στο οποίο εδώ και λίγα χρόνια έχει προστεθεί μια Παλιά Αγορά ξεχασμένων Επαγγελμάτων. Είναι μια καινοτόμα, πρωτότυπη, πολυβραβευμένη προσπάθεια και το επισκέπτονται καθημερινά σχολεία απ' όλη την Ελλάδα και Πανεπιστήμια απ' όλο τον κόσμο.

ΝΕΟ Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα "Τρυγοπάτι" (κάθε Κυριακή στις 12:00)
Το βιωματικό εκπαιδευτικό προγράμματα «Τρυγοπάτι» είναι ειδικά σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παιδιών από το Νηπιαγωγείο έως Α’ Δημοτικού και από Β’ έως Στ’ Δημοτικού. - Τρύγος ώριμων σταφυλιών από τους αμπελώνες του Πάρκου - Μεταφορά της σοδειάς στα πέτρινα πατητήρια - Πάτημα των σταφυλιών που τρυγήσαμε - Εμφιάλωση στο πέτρινο κελάρι του Πάρκου - Παρασκευή σταφιδόψωμου και ψήσιμο στον μεγάλο θολωτό ξυλόφουρνο.

Η δημοφιλέστατη Εκπαιδευτική Δραστηριότητα ‘’ΤΡΥΓΟΠΑΤΙ’’, εντάσσεται στα Διεθνώς Αναγνωρισμένα και Βραβευμένα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Πολιτιστικού Πάρκου. Τα σπανιότατα μουσειακά εκθέματα ζωντανεύουν στα χέρια μικρών και μεγάλων! Μοναδική εμπειρία για όλους ο τρύγος των σταφυλιών, το πάτημα της σοδειάς στα παραδοσιακά πέτρινα πατητήρια αλλά και η εξοικείωση με μοναδικά και σπάνια αγροτικά εργαλεία του Αμπελουργού - Οινοπαραγωγού.

Η διάρκεια του Προγράμματος είναι περίπου 1 ώρα & είκοσι λεπτά. 

Πολιτιστικό Πάρκο

Βρίσκεται στα Μεσόγεια και είναι ένας καταπράσινος χώρος 25.000 τμ μέσα στον οποίο ακμάζουν οι τέχνες, τα γράμματα και ο πολιτισμός. Ο επισκέπτης, κάνοντας τον περίπατό του στο Πάρκο θα βρει πολλά ενδιαφέροντα, αφού στο χώρο λειτουργούν καθημερινά: Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας, διάφορα Καλλιτεχνικά Δημιουργικά Εργαστήρια, αλλά και χώροι δραστηριοτήτων για παιδιά.

Προτεινόμενες Προσφορές

Για την σωστή λειτουργία της ιστοσελίδας μας χρησιμοποιούμε cookies. Μάθε περισσότερα