Take-away: 29,90€ από 62€ για Πλήρες Μενού Αυθεντικής Ιαπωνικής Κουζίνας, για 2 Άτομα, στο "The Sushi Bar" στο Π.Φάληρο

More Views

Δείτε την Προσφορά 

Δείτε την Προσφορά

  • 29,90€ από 62€ για Πλήρες Μενού 2 Ατόμων
  • Για take-away

Το Μενού

Starters/Salads
Salmon Tartar (akihiro style) - Επιλεγμένα κομμάτια φρέσκου σολωμού πάνω σε ρόκα με σάλτσα σόγιας & άνιθο
 
Curry Soba Noodles
Νουντλς με διάφορα λαχανικά
 
Maki
Salmon Skin Futomaki (8 κομμάτια) - Ρολάκια με δέρμα σολωμού (crispy), σολωμό & διάφορα λαχανικά
Blue Jack Maki (8 κομμάτια) - Ρολάκια με το ρύζι από έξω με μείγμα με μαγιάτικο ή τσιπούρα ή λαυράκι (επιλογης), ginger, κρεμμύδι με sushi bar homemade σως και σισάμι περασμένο με wasabi από πάνω

Nigiri
Φρέσκος σολωμός (2 κομμάτια)

Sashimi (4 κομμάτια)
Spicy Mediterranean Sashimi (τόνος, τσιπούρα λαυράκι, σολωμός) - δικής σας επιλογής


The Sushi Bar

Οι λάτρεις του sushi το πρωτογνώρισαν τη δεκαετία του ‘90 στο Παγκράτι, όταν το πρώτο Sushi Bar σύστησε την ιδιαίτερη ιαπωνική κουζίνα και κουλτούρα, στο αθηναϊκό κοινό. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ακολούθησαν τα εστιατόρια σε Ψυχικό και Π. Φάληρο, εξαπλώνοντας την αγάπη για το sushi σε βόρεια και νότια προάστια.

Το sushi αντικατοπτρίζει τη γενικότερη ιαπωνική αισθητική. Απλές, καθαρές γραμμές, μινιμαλιστική φιλοσοφία, σεβασμός στη φύση. Διαφυλάττοντας τις αξίες της ιαπωνικής κουλτούρας και χρησιμοποιώντας τη λογική της μοντέρνας ατμόσφαιρας των Νεοϋορκέζικων sushi bars, οι sushi masters φιλετάρουν και παρασκευάζουν, σε ανοιχτή κουζίνα, τα ρολά (maki) και τα φιλέτα ψαριού (nigiri και sashimi) με τις παραδοσιακές μεθόδους kansai και edo.

Ποιοτικές Πρώτες Ύλες
Όλα τα ψάρια που χρησιμοποιούνται στα εστιατόρια The Sushi Bar είναι ελληνικά, (εκτός του σολωμού). Η καθαρότητα και ο πλούτος της πανίδας των ελληνικών θαλασσών δίνουν την ευκαιρία πολλαπλών επιλογών με αξιοζήλευτη, παγκοσμίως, ποιότητα. Όπως, για παράδειγμα, ο κόκκινος μεσογειακός τόνος, ο οποίος, στην Ιαπωνία όπου και εξάγεται, θεωρείται από τις πιο εκλεκτές επιλογές για sushi. Η επιστημονική κατάρτιση του ιδρυτή της εταιρίας στην Θαλάσσια Βιολογία (marine biology), στις ΗΠΑ- και η πολυετής εμπειρία του σε ερευνητικά προγράμματα στην Ευρώπη και την Αμερική, οδήγησε σε μια μοναδική συνεργασία με αλιείς από τη Θάσο ως το Λιβυκό πέλαγος, με αποτέλεσμα τη σταθερά άριστη ποιότητα στο καθημερινό μενού.

Όλα τα υπόλοιπα υλικά προέρχονται από τις ΗΠΑ. Τα φύκια, η σόγια, το χαρακτηριστικό καρύκευμα wasabι, το σάκε και το ρύζι έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Γαλλία) τηρώντας τις αυστηρότερες προδιαγραφές και υπόκεινται σε όλους τους νόμιμους υγειονομικούς ελέγχους που επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τι πρέπει να γνωρίζετε αν τρώτε sushi για πρώτη φορά:
  • Nigiri: Φιλέτο φρέσκου ψαριού ή θαλασσινών πάνω σε ρύζι
  • Sashimi: Φιλέτο από ωμό ψάρι
  • Maki: Ρολό ρυζιού με ψάρια ή λαχανικά τυλιγμένα με φύκι
  • Temaki (hand roll): Χωνάκι από φύκι με γέμιση ρυζιού ή θαλασσινών
  • Wasabi: Πράσινη καυτερή πάστα από daikon
  • Ginger: Φρέσκια πιπερόριζα που κόβεται στο χέρι και πικλάρεται
Μία ιαπωνική παροιμία λέει ότι, κάθε φορά που δοκιμάζεις κάτι που δεν έχεις ξαναφάει, προσθέτεις στη ζωή σου 75 μέρες. Οπότε, ένα βράδυ στο Sushi Bar, μπορεί να προσθέσει αρκετά χρόνια στη ζωή σας! Δοκιμάστε όσα περισσότερα μπορείτε και σίγουρα θα γίνει και το δικό σας στέκι.

Προτεινόμενες Προσφορές

Για την σωστή λειτουργία της ιστοσελίδας μας χρησιμοποιούμε cookies. Μάθε περισσότερα